01
02
03
04
01 / 04

Respite home

The first rest and care facility for long-term patients and their carers, located in the heart of a wooded park.

Designing and building such a facility, Patriarche had to make every effort to ensure both rest for the patients and the people accompanying them, as well as the patients' care by trained staff.
 
To give this support, the building, which is far from Lyon's noisy city centre, has a pleasant, relaxing, and near hotel-standard interior where technical spaces are inconspicuous.
 
The architecture of the building, made available by the BioMérieux company and supported by the Fondation France Répit (France Répit Foundation), is designed to provide a soothing, home-like atmosphere and discreet care.

Client : Fondation France Répit
Location : Tassin la Demi-Lune, France
Surface : 1 722 m²
Status : Delivered
Date : 2018
Key points
  • Well-being and calm are key requirements.
  • Spaces designed to facilitate interaction.
  • Inconspicuous care facilities.
Performance environnementale
  • Project designed to respect the site, the park.
  • Prefabricated wooden façade panels.

Team

Patriarche group :

Patriarche (architecture, landscape, signage, scheduling, construction management and coordination)
Patriarche Ingénierie (general construction, cost assessment)

Partners :

Nathalie Rives

Programme

Health
Did you like this project ?
Add it to your download list to read a full PDF presentation